Shaman
Shamansk bild med härlig natur och en sjö

Moira och de andra gudinnornas föräldrar: Zeus och Themis

Näst efter gudinnan Metis gifte Zeus den ljusa Themis som bar Horai (Horae, Årstider) och Eunomia (god ordning), Dike (rättvisa) och blommande Irene (Fred), som bryr sig om dödliga människors verk, och moiraierna som den vise Zeus gav den största äran, Klotho och Lakhesis, och Atropos som ger dödliga människor ont och gott att ha. Klotho och Lakhesis stod över dem, och mindre än de var Atropos, ingen lång gudinna, ändå hon det är den som är äldst av dem och rankas högt över de två andra. Med Themis, dottern till Ouranos (Uranus, Himlen), födde Zeus Horai, vid namn Eirene, Eunomia och Dike; även Moira, kallad Klotho, Lakhesis och Atropos.

Moira och gudarnas krig och profetier

Moira var försvarare av Zeus gudomliga rätt att regera.

Saturnus och Titans: Striden mot Zeus och de eviga gudarna

Saturnus kastades från sitt rike av Jove [Zeus]. I vrede rör han upp de mäktiga Titans till vapen och söker hjälp som ödet är skyldig. Det fanns ett chockerande monster född av Moder Terra (Jorden) [Gaia], en tjur, vars bakre halva var en orm. Roaring Styx [som en allierad till Zeus] fängslade den, varnade av de tre Parcae (Öden), i en svart lund med en trippelvägg. Den som matade tjurens tarmar till förtärande lågor var avsedd att besegra de eviga gudarna.

Jättens krig

I kriget mellan gudarna och jättarna: Moiraierna slogs med bronsblommar och dödade och Thoon.

Monstertyfet

Zeus jagade Typhon till berget som heter Nysa. Där bedrog Moira den förföljda varelsen, för han åt en del av den efemära frukten på Nysa efter att de hade övertalat honom att han skulle få kraft av det.

Förstörelsen av Faeton

Zeus erinrade om Fata (Ödet). Moira förutsade en tid då hav och land och himlens höga palats i svepande lågor skulle brinna [brända av Phaethons misslyckade försök att köra solens vagn], och ner skulle universums belägrade bastioner falla.