Shaman
Shamansk bild med härlig natur och en sjö

Dansmask drömmar - dans, mask och verklighet

När vi reflekterar över vad vi råkade drömma under natten blir vi ofta förvånade eller roade, ibland förbryllade eller lite rädda. Ofta frågar vi oss själva: Var kom den där underliga scenen från eller vad det här kan innebära?

Om själen talar i bilder och uttrycker sig i våra drömmar, värmer vi oss upp till ett öppet och nyfiket tillvägagångssätt och uppskattar en dröm som en kreativ bit från vårt inre liv. I psykodramterapi kan vi sätta dessa bilder i rörelse och låta dem utvecklas genom handling och tal. Istället för att analysera dem utför vi dem på psykodramstadiet i gruppen och med gruppen. Således öppnar det psykodramatiska drömarbetet för något okänt där okända möten äger rum och orelaterade problem skapar nya relationer. Betydelsen kommer att avslöja sig genom hela den psykodramatiska utvecklingen.

På seminariet uppmanas deltagarna att dela sina drömmar i gruppen, lägga dem på scenen och uppleva nya möten och perspektiv i ett spontant lek för vilket drömhistorien ger ämnet och ramen.

Nästa seminarium: Ej aktivt.

Ledare: Hilla Heuel, Köln, Tyskland. Hilla Heuel har 25 års erfarenhet av psykodrama. Hon har sin egen praxis i Köln där hon arbetar som psykolog och psykodramatist, både med enskilda kunder och med grupper.